Kommande aktiviteter

Kära Djursholmsbibliotekets Vänner!

Vi i styrelsen hoppas att våra medlemmar med familjer mår bra och håller sig friska. Nu väntar vi alla på att få bli vaccinerade så att vi kan komma i gång med vår verksamhet till hösten 2021.

En författarkväll i maj 2021

Djursholmsbiblioteket är fortfarande stängt för besök. Vi kan således inte anordna några aktiviteter där och Covid 19-pandemin verkar inte gå över ännu på ett tag. Vi har därför beslutat prova med ett digitalt möte i början av maj.  Carin Bergström, en av våra styrelseledamöter och docent i historia, skriver på en biografi om drottning Sofia som var gift med Oscar II och mor till Gustav V samt prinsarna Oscar, Carl och Eugen (Målarprinsen). Carin kommer att berätta om sin kommande bok
Sofia. En drottnings liv” måndagen den 10 maj, klockan 19 via Zoom.     En länk till Carins föredrag kommer att skickas ut senast en vecka före till alla medlemmar som har anmält en mejladress till föreningen. Ni ansluter till mötet genom att klicka på länken när det är dags. Ni behöver alltså inte anmäla er önskan om att delta i förväg.

Demokrati
Det är som ni säkert redan vet hundra år sedan Sverige fick allmän och lika rösträtt. I höst, under september och oktober, kommer Danderyds kommun att fira detta med ett Demokratijubileum. En lång rad av kulturföreningar kommer att delta med utställningar och evenemang. Djursholmsbibliotekets Vänner kommer den 20 september att bidra med ett föredrag av Ulrika Knutson som har skrivit boken ”Den besvärliga Elin Wägner”. Elin Wägner var ju en av kvinno- och demokratirörelsens portalfigurer. Vi hoppas förstås att vi vid det laget skall ha kunnat återgå till författarkvällar i biblioteket.

 

Vårhälsningar från styrelsen i Djursholmsbibliotekets Vänner!