Kommande aktiviteter

Lördagen den 16 november
Den årliga bokförsäljningen
kommer att äga rum tidigare än vanligt för att våra medlemmar i god tid ska kunna handla julklappar till nära och kära eller hitta något som lockar i tidigare års bokfloder. Böcker i gott skick tas emot på biblioteket fr o m den 21oktober  
Måndagen den 25 november
Min europeiska familj. De senaste 54 000 åren.

Karin Bojs är vetenskapsjournalist och författare och har varit vetenskapsredaktör på Dagens Nyheter. Min europeiska familj kom ut 2015 och tilldelades Augustpriset för årets främsta fackbok.  Karin Bojs har här skrivit en populärvetenskaplig bok om människans historia, en bok som bygger på omfattande forskning och som trots det faktaspäckade innehållet är både spännande och lättläst. Den nya DNA-tekniken öppnar stora möjligheter för alla människor att lära sig mer om sitt ursprung. Bojs har skaffat sig ett gediget underlag genom hundratals vetenskapliga studier, intervjuer med världsledande forskare och egna resor för att följa spåren bakåt.  Hennes egen familjehistoria har varit inspirationen till denna kartläggning av människans historia. En bok som alla borde läsa inte minst för att få en större förståelse för sin samtid !
Medlemmar kan hämta biljetter på biblioteket lördagen den 16 november kl.11. Biljetter för icke medlemmar kan hämtas på biblioteket fr.o.m. onsdagen den 20 november och betalas kulturkvällen.